Как да стана масон

Автор: Clyde Lopez
Дата На Създаване: 17 Lang L: none (month-012) 2021
Дата На Актуализиране: 1 Може 2024
Anonim
КОМУ ПОКЛОНЯЮТСЯ ЗВЁЗДЫ ШОУ БИЗНЕСА ? ИЛЛЮМИНАТЫ , лица которых не слезают с экранов
Видео: КОМУ ПОКЛОНЯЮТСЯ ЗВЁЗДЫ ШОУ БИЗНЕСА ? ИЛЛЮМИНАТЫ , лица которых не слезают с экранов

Съдържание

Други раздели

Зидарите, или масоните, са членове на най-старото и най-голямото братство в света, с над два милиона активни членове. Масонството възниква в края на 16-ти или началото на 17-ти век и неговите членове включват крале, президенти, учени и религиозни фигури. Научете за традицията на масонството и как да станете член на това уважавано братство.

Стъпки

Част 1 от 3: Подготовка за ставане на масон

  1. Разберете основите на масонството. Масонството е основано от мъже, които споделят ангажимента си да се подкрепят в приятелство, общение и служене на човечеството. В продължение на хиляди години хората са намирали духовно и философско изпълнение като членове на братството, което все още действа върху същите основни ценности. За да станете масон, е необходимо да отговаряте на следните изисквания:
    • Имайте добра репутация и бъдете добре препоръчани от вашите връстници.
    • В повечето юрисдикции на масонството трябва да вярвате във Върховно същество, независимо от вашата религия.
    • Бъдете на възраст над 18 години.

  2. Интересувайте се от изграждане на характер и морал. Девизът на масонът е „по-добрите мъже правят един по-добър свят“. Масонството подчертава честта, личната отговорност и личната почтеност и предлага следното на своите членове:
    • Месечни или двумесечни събирания в масонските ложи, които често са в църкви или обществени сгради. Във Великобритания повечето ложи са специално построени.
    • Учения по история на масонството и др.
    • Насърчение да живеем за доброто на цялото човечество и идеи за практикуване на добро гражданство и действие с милосърдие и любов.
    • Покана за участие в древните ритуали на масонството, включително ръкостискане, ритуалите за посвещение и свобода за използване на масонския квадрат и компас.

  3. Отделете шума от истината. Книги като Изгубеният символ са увековечили идеята, че масонството е тайно общество с планове за превземане на света. Твърди се, че скритите символи са разпръснати из Вашингтон и други градове. Истината е, че масоните не са част от подобен заговор и хората, които се опитват да се присъединят към масонството с надеждата да получат достъп до тайни, не се приближават към братството с правилните намерения.

Част 2 от 3: Искане за членство в братството


  1. Свържете се с местната вила. Най-лесният начин да започнете процеса на започване е да се свържете с местната масонска, окръжна или провинциална ложа, която обикновено е посочена в телефонния указател или вероятно е по-лесно да търсите в мрежата и да кажете, че се интересувате от членство. Има няколко други начина да стартирате процеса в зависимост от това в коя част на света кандидатствате, вероятно е най-добре да започнете локално. Процесът ще започне оттам:
    • Намерете масон. Много масони гордо показват масонския символ върху стикери на броня, шапки и дрехи или пръстен. Те са щастливи да говорят с хора, които искат да разберат повече информация.
    • Някои юрисдикции изискват потенциалните членове да се доближат до братството по собствено желание, но други позволяват на членовете да отправят покани. Ако сте били поканени да станете масон от известен член, не се колебайте да предприемете следващите стъпки.
  2. Приемете покана за среща с масоните. След като вашата петиция бъде разгледана, ще бъдете извикани в ложата за интервю с група масони, които образуват разследващ комитет.
    • Ще ви бъдат задавани въпроси относно вашите причини да искате да станете масон, вашата история и вашия характер.
    • Ще имате възможност да задавате въпроси за масонството.
    • Следственият комитет ще прекара седмица или две в контакт с референти по отношение на вашия характер и извършване на обратна проверка. Алкохолизмът, злоупотребата с наркотици, злоупотребата със семейството и други въпроси могат да бъдат основание за отказ. В някои страни този процес на разследване може да отнеме години.
    • Членовете на ложата ще гласуват дали да ви приемат.
    • Ако бъдете приети, ще получите покана да станете член.

Част 3 от 3: Да станеш масон

  1. Започнете като чирак. За да станете масон, трябва да продължите процеса на получаване на три символни степени. Entered Apprentice е първата степен и запознава кандидатите с основните принципи на масонството.
    • Моралните истини се впечатляват върху новите кандидати чрез символичното използване на строителни инструменти.
    • Чираците трябва да придобият опит в един катехизис, преди да преминат към следващата стъпка.
  2. Продължете към степента на колегата. Втората степен продължава да внушава на кандидатите принципите на новото им членство, особено тясната им връзка с изкуствата и науките.
    • Кандидатите се тестват за владеене на знания, научени като чирак.
    • Кандидатите трябва да запомнят втория катехизис, за да завършат степента.
  3. Станете майстор масон. Магистърската степен на масон е най-високата степен, която масонът може да спечели, и най-трудната.
    • Кандидатите трябва да демонстрират владеене на ценностите на масонството.
    • Завършването на степента се отбелязва с церемония.
    • В САЩ средното време, изминало от първоначалната петиция до ложата до получаване на магистърска степен, е четири до осем месеца.

Въпроси и отговори на общността



Какво правите, след като сте масон?

Като масон можете да проявите интерес да помагате и да работите с брат си масони. Масоните често допринасят за общността, като извършват доброволческа работа, например в детски дом.


  • Ще бъде ли по-лесно да станете масони, ако член на семейството също е бил масон?

    Процесът е същият, независимо кой е бил масон. Тепърва ще те разследват.


  • Как мога да получа повече информация за това да стана масон?

    Отидете до най-близката масонска зала и оставете данните си за контакт в пощенската кутия. В противен случай опитайте да потърсите в мрежата сайт за Великата ложа във вашата държава, щат или провинция.


  • Може ли някой, който не е финансово стабилен, да се присъедини?

    Разбира се, богатството не играе роля при присъединяването. Масоните ще разгледат коя сте като личност.


  • Какво всъщност е зидар? Това като религия ли е?

    Това е като клуб, изключително ексклузивен, който се основава на вяра и общност, но няма да разкриете коя точно вяра имате, при условие че демонстрирате, че вярвате в по-висша сила. Както всеки клуб, членството има своите награди. Но за да влезете, трябва да ви признаят като човек, който може да добави към каузата си, защото вече имате опит. Това е много работа, но приятелствата, които ще създадете, са за цял живот.


  • Аз съм Майстор Мейсън, който е неактивен от няколко години и се премести от моя град на произход. Как мога да стана активен отново?

    Свържете се с масонските ложи, най-близки до мястото, където живеете, идвайте на месечна среща и се представяйте.


  • Какви са вноските?

    Таксите се определят независимо от всяка ложа. Ако намерите ложа, към която бихте искали да се присъедините, попитайте тази ложа. Можете също да се свържете с местната Grand Lodge за отговор.


  • Как да говоря с немасон за масонството?

    Масонството не е тайно общество, както вярват много хора. Говорите за масонството, както бихте говорили за любимия си отбор по футбол или бейзбол - с ентусиазъм!


  • Ще ми попречат ли татусите да стана масон?

    Въобще не. Аз лично познавам редица масони, които имат татуировки. Нито ще ви помогне, нито ще ви попречи.


  • На младостта ми казаха, че дядо ми е бил масон. Не съм сигурен дали това е вярно. Мога ли все пак да се присъединя?

    Да. Не се нуждаете от масонско родословие, за да се присъедините.

  • Съвети

    • Запаметяването на катехизисите е предизвикателство, но служи добре на членовете през целия им живот.
    • Има няколко секти на масонството, които допускат жени, но жените не са признати за истински масони от повечето членове.

    Предупреждения

    • Вносител на петицията може да бъде отхвърлен от настоящ член по дребна причина. Въпреки това, въпреки че вносителят може да бъде отхвърлен веднъж, това не означава, че той не може да подаде петиция да стане член по-късно.
    • Членството може да бъде спряно или прекратено за онези, които действат в противоречие с изискванията на масонството.
    • Винаги можете да освободите или да подадете оставка по някаква причина; ако го направите, уверете се, че решението за това е ваше. Дори ако някой не уважава вашето решение, в крайна сметка не е избор на никого да демитира, освен вашето.

    Всеки ден в wikiHow работим усилено, за да ви дадем достъп до инструкции и информация, които ще ви помогнат да живеете по-добър живот, независимо дали ще ви поддържа по-безопасни, по-здрави или подобрява вашето благосъстояние. На фона на настоящите кризи в общественото здраве и икономиката, когато светът се променя драстично и всички ние се учим и адаптираме към промените в ежедневието, хората се нуждаят от wikiHow повече от всякога. Вашата поддръжка помага на wikiHow да създавате по-задълбочени илюстрирани статии и видеоклипове и да споделяте нашата надеждна марка учебно съдържание с милиони хора по целия свят. Моля, помислете дали да направите принос към wikiHow днес.

    Други раздели Mohawk и Liberty pike са две версии на класическа пънк прическа. И двамата започват като ивица коса, минаваща от центъра на челото до тила. След това косата се дразни, подстригва и косат...

    Други раздели Разочароващо е да изперете дрехите си, да ги изсушите и да установите, че миришат. За дрехи, които остават свежи с мирис дори дни след като сте ги измили, направете няколко прости промен...

    Интересни Публикации